Hypotheek

De ScheidingsWeg biedt de mogelijkheid jullie te laten adviseren door een onafhankelijk hypotheekadviseur. Deze adviseur kan vanaf het begin betrokken zijn bij jullie scheiding en de gevolgen voor de woning financiering. Hij of zij begeleidt en adviseert jullie in de keuzes die jullie moeten maken over de woning en hypotheek. De mediator en de adviseur werken nauw samen. Zodat de afspraken die jullie willen maken ook uitvoerbaar zijn.

 

Wij gaan scheiden, wat betekent het voor mijn hypotheek

 

U vertelt over uw huis, financiën, verhuisplannen en uw toekomstideeën. Naast woongenot krijgt u ook te maken met risico’s en wetgeving. En, vanzelfsprekend zal ook uw financiering een belangrijke rol spelen in uw beslissing. Daarmee komen wij uiteindelijk tot een maatwerkoplossing. Wij vinden ook dat u dat u op zijn minst mag verwachten van een volstrekt onafhankelijk en erkende Hypotheekadviseur.

Uitkopen of verkopen?

 

Als slechts één van u eigenaar is van het huis, hoeft de woning niet te worden verdeeld. De eigenaar kan in het huis blijven wonen. Dit is anders als u in gemeenschap van goederen was getrouwd. U wordt dan automatisch voor de helft eigenaar en schuldenaar van elkaars bezittingen en schulden. Dus ook van de woning en de hypotheekschuld. Gaat u uit elkaar, dan zal de woning toch verdeeld moeten worden. Ook als deze nog steeds op naam van één van beiden staat.

 

Staat de woning op naam van u beiden? Dan zijn er in principe twee mogelijkheden: de woning verkopen of de ex-partner uitkopen. Desondanks kan het zijn dat wij door onze expertise mogelijkheden zien, waarmee u andere inzichten krijgt.