Nieuws

Trouwen in het buitenland doe je niet zomaar

 

Geschreven door Annebel Koopman

 

Eindelijk is het zover: je gaat jouw grote dag plannen. Misschien droom je er al jaren over om te trouwen met je voeten in het zand op een Caribisch eiland. Of wellicht wil je met je aanstaande naar Parijs; het is tenslotte de stad van de liefde.

 

We willen je niet uit die droom helpen, maar als je als Nederlander wilt gaan trouwen in het buitenland, moet je aan een aantal formaliteiten voldoen. In dit artikel vertellen we je waar je aan moet denken als je gaat trouwen in het buitenland, zodat je een prachtige en zorgeloze dag tegemoet kunt gaan.

 

De regels die hieronder genoemd worden zijn van toepassing op Nederlanders die in Nederland woonachtig zijn. Deze regels zijn ook van toepassing op mensen die een geregistreerd partnerschap in het buitenland willen aangaan.

download hieronder het volledige artikel.
Download
Trouwen in het buitenland doe je niet zomaar
Trouwen_Buitenland.pdf
Adobe Acrobat document 333.6 KB

Alimentatie 2017

 

Elk jaar wordt door de minister van Justitie een percentage vastgesteld waarmee de kinderalimentatie en de partneralimentatie verhoogd wordt. Dit geldt voor alle alimentatie ongeacht of die door de rechter of jullie samen is vastgesteld. Deze verhoging komt voort uit het levensonderhoud wat elk jaar duurder wordt. We noemen dit de alimentatie indexering. De indexering is gekoppeld aan de gemiddelde stijging van de salarissen en het prijsniveau in Nederland. De verhoging van de alimentatie vindt automatisch plaats. Hier hoeven geen nieuwe afspraken over gemaakt te worden.

 

Alimentatie 2017 berekenen

 

Het indexeringspercentage voor 2017 is vastgesteld op 2,1%. Dit betekent dat de alimentatie met 2,1% wordt verhoogd. In 2016 werd het bedrag met 1,3 procent verhoogd.